neděle 12. března 2017

Vyklápěcí organizéry

Vyklápěcí boxy používám už nějaký ten rok a je to naprosto skvělá věc. Je do nich krásně vidět. Dají se buď vyklopit nebo i vyndat a odnést na místo montáže. Konkrétně používám Swing boxy od www.pokornydacice.cz







 Toto jsou moje staré boxy. Obestavěla jsem výdech zpětného potrubí od odsávání. Skladuji zde jen nejpoužívanější věci a bohužel kvůli nedostatku místa míchám např. matičky či podložky různých velikostí dohromady.
 Zde běžně stojí pásová pila a kvůli odsávání ji nemůžu dosadit až úplně ke zdi. Ideální místo k zaplácnutí.
 Celý blok vyklápěcích boxů bude podepřen prkýnkem na 4 hmoždinkách.
 Boxy se do sebe nasunou dle potřeby a pak zavěsí na zeď. Krom podepření vespod jsou boxy zajištěné i několika vruty.
 Dočasné odkládací místo na vnitřky :)
 Kompletní instalace. Teď už jen všechno popsat a vytřídit.
 Přisunutá pásová pila.
Za pilou je dostatek místa na vyklopení i vyndání celého boxu.

9 komentářů:

  1. Ahoj, moc hezké. I když mě by to za tou pásovkou docela štavlo. Ale je to o využití každého místa v daném prostoru dílny což chápu. Jak jsou ty boxíky pevné? Koukal jsem že dělají i výsuvné. Nevíš zda je ten průhledný díl je z PS,PP nebo jakého materiálu? Troufnu si říci že tam visí tak trojlitr na zdi v Kč?
    Koukal jsem na tu TVOU pásovku, je to felder nebo hammer? Nebylo by možné nafotit její vodítka pilového pásu? Předem moc děkuji.
    Přeji mnoho dalších projektů a těším se že je ti zveřejníš. Prima den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, diky :) Jde o 34 boxu a cena s dani vcetne postovneho 2775 Kc. Kazdy box je 10x10 cm, spodni rada ma teda 70 cm a 14 vyndavacich krabicek. Je to dost penez, ale myslim, ze dobre vyuzitych. Pruhledne boxy jsou z polykarbonatu. Jsou pevne, trosku se po zatlaceni prohybaji a z te puvodni sady se mi zadny zatim nerozbil. Jine typy nez swing od tehle firmy nemam.
      Puvodni impuls pro nakup bylo video od Steva - https://www.youtube.com/watch?v=hgRCVPSdPvk (pozn: Steve je ukecany a vlastni boxy jsou az nekde od pulky; video je tady pekne stare)
      Hledala jsem jestli i u nas existuje neco podobneho a nasla jsem jen tuhle ceskou firmu.

      Hammer a je to typ N3800. Nejlevnejsi, nejmensi a hlavne vahove snesitelna kvuli podlaze nicmene s prorezem 30 cm. Vedeni je keramicke. Hadam, ze tenhle typ vedeni asi nepotrebujes vyfotit :) Vzdalena fotka vrchniho vedeni je o 2 prispevky do historie (pripravek na kruhy). V roce 2014 jsem si ale vyfotila standardni vedeni na Pragoligne, snad tohle pomuze. http://www.ok.cz/wewerka/tmp/vedeni.zip

      Vymazat
    2. Ahoj, není za co děkovat.
      Máš to moc hezké.
      Já právě sháním nějaké vedení na pásovou pilu co jsem sehnal a chci tam něco lepšího. To co tam máš ta nějaké lepší seřiditelné ložiskové vedení.
      Já přemýšlel o něčem takovém http://cz.feldershop.com/cs/cz/ez-n/P-slu-enstv/P-slu-enstv-k-p-sov-m-pil-m/X-Life-Bo-n-vodic-v-le-ek.html
      Nebo ještě se dá sehnat v USA, keramické bloky které se požijí místo starých dřevěných vodítek.
      Mám pilu Jesan Jeseník PPN 801.

      Vymazat
    3. Zdravím.Zrovna nedávno dělal test vedení na pásovky Matthias Wandel na svém blogu.Testuje tam ale 4 tovární vedení a 2 svoje homedome.Ložiskový,keramický i dřevěný.Řekl bych, že mu nejlíp vychází ty jeho domácí.

      Vymazat
    4. pěkný soubor krabiček,na stěně to vypadá větší než je to asi ve skutečnosti.Protože píšete že jsou 10+10 a že jich máte dole 7,ale je jich tam vidět 14.takže jedna skříňka je pro dvě krabičky,takže jedno šuflátko je 10+5?Já mám dvě skříňky,od Mars Svratka,krabičky jsou vytahovací ,ale malých rozměrů.

      Vymazat
    5. Krabičky jsou v modulu 10x10cm, provedení 4x šuplík, nebo 2x výklopka, nebo 1x výklopka. Mars Svratka dělá šuplíky z PS a strašně praskají, máme je v práci a nejsem s tím spokojený. Možná doma v dílně s obezřetným zacházením budou dobrý. Tady ty jsou z polykarbonátu a ten je hodně odolný.
      Mno k té pásovce, jak to vidím tak seženu starý dobrý Pertinax nebo Textit a udělám boční vodítka k pásovce z toho a bude. Staré dobré osvědčené a funkční, na modelárně to fungovalo bezvadně.
      Prima den všem.

      Vymazat
    6. Pavel: Vyfotila jsem jeste to keramicke vedeni. Chvili to trvalo nez jsem se k tomu dostala.
      http://www.ok.cz/wewerka/tmp/vedeni_kera.zip
      U tohohle vedeni mi vadi, ze tam neni zadny stelovaci sroubek. Ale zase je cela konstrukce jednoducha. Par hranolu a par utahovacich pacek.

      Antonin: Ty spodni jsou po dvou, kazdy zabira 5 cm. Ale delaji se i vetsi. Na eshopu www.pokornydacice.cz to maji i pekne popsane a vyfocene.

      Vymazat
  2. Ahoj, moc děkuji za fotky toho keramického vedení. Až bude čas zkusím se dohodnout jestli to mají ve Felederu na předváděčce a trochu to tam prozkoumat. Tebe mi přijde drzé otravovat.
    Jak jsi s ním spokojená? Jaké pásy (šířky používáš).
    Prima slunečný den.

    OdpovědětVymazat
  3. Kdyby to ještě pomohlo tak jsem vedení taky rešil a nakonec to urobil doma ze zbytků a ložisek. Jsem spokojeny jen výhrada, že loziska jsou o poznání hlučnější než textit co mám v práci na jesan pásovce.
    http://truhlarm.rajce.idnes.cz/stavba_male_pasove_pily_hotovo/#IMG_20160611_195418.jpg

    OdpovědětVymazat